We lopen door het bos. Het is middag, de laatste broodkruimels slik ik naar binnen. De zon schijnt en het is lekker rustig om ons heen. We stappen lekker door en nemen een andere route dan we normaal doen. Er is ook zoveel moois te ontdekken in ons mooie bos. Dan slaan we af en treffen dit plaatje in het bos:

Eroverheen of eronderdoor?

“Wat zullen we doen, schat? Eroverheen of eronderdoor?” “Ha, ha”, zeg ik. “Ikke niet. Ik ga er lekker langsheen.”

Plots schoot me te binnen: the hard way or the easy way?

Ploeteren en een hoop frustratie

Soms gaat het er hard aan toe. Loop ik vast, lukt het niet, is het moeilijk, zwaar, probeer ik en breekt het me bij de vingers af. Bereik ik ondanks ploeteren en zwoegen niet wat ik voor ogen heb. Zo’n hekel heb ik daaraan. Het kost energie, tijd, vaak ook geld en een hoop frustratie. Of het nu is om kinderen de juiste richting in te krijgen of om iets in m’n business voor elkaar te krijgen. De vraag die ik mezelf dan stel is:

HOE KAN HET MAKKELIJKER?

Misschien zie ik het nu nog niet

Er moet een mogelijkheid zijn om het makkelijker te doen. Misschien zie ik hem nu nog niet, maar het is er vast. De makkelijke weg scheelt een hoop frustratie, tijd, energie en geld. Soms juist door te investeren in een training, programma of hulp van buitenaf.
Voor mijn klanten doe ik het al jaren. Hoe kan het makkelijker in het leven met autisme? Hoe kan het slimmer, eenvoudiger, gestructureerder, sneller, beter, met meer resultaat? Er zijn plenty mogelijkheden. Nog veel meer dan je denkt.

Ploeteren of echt van waarde zijn?

Omgaan met mensen met autisme is niet altijd gemakkelijk. Op gevoel kom je een heel eind. Maar wil je echt van waarde zijn, dan vraagt dat meer. Zelfs als je gewone huis-tuin-en-keuken-gesprekken wilt voeren. Als partner, gezinslid of vriend/vriendin. De aanvliegroute is soms net even anders. Of de timing komt iets preciezer. 

Daar help ik jou ook graag mee. Zodat het leven met autisme mooier en makkelijker wordt.