Een video portret over Marja Boxhoorn

Over Marja Boxhoorn

Aan de buitenkant leek het prima. Huisje boompje beestje. Maar er waren momenten dat ik mijn kind wel achter het behang kon plakken. Zoals die keer dat we op een feestje waren en hij bokkig onder een tafel ging zitten en er met geen mogelijkheid onder weg te krijgen was.

Als creatieveling bedacht ik altijd oplossingen. Die waren er gewoon. Zelf wist ik ze alleen nu niet. Mijn hart deed pijn van de strijd die mijn kind leverde en de onmacht die ik voelde. Nadat we via school uiteindelijk een diagnose autisme kregen konden we richting voor een oplossing zoeken.

Dacht ik…

Toen ik na jaren zoeken nog steeds niet hulp had gevonden die echt hielp, was ik het beu. Beu om wéér met een zogenaamde hulpverlener te beginnen. Weer op hoop van zegen. Mijn moederhart huilde, waarom moest mijn kind en ons hele gezin zo lijden? Lag het aan mij? Ik was toch wel een goede moeder? Waarom moet het allemaal zo ingewikkeld? Dat gedoe over beperkingen die ik maar moest accepteren, het uitleg krijgen over autisme zonder praktische handvatten.

Ik bleef me steeds maar afvragen:

HOE DAN?!

Ik verlangde naar een praktische gebruiksaanwijzing.

Ik wilde een flinke dosis hoop dat het goed zou komen. Gelijkgestemden die me voor waren gegaan en bereikt hadden wat ik wilde: mijn kind opvoeden naar een mooi en zelfstandig mens. Die gewoon, in het dagelijks leven mee kan doen, ook al is het soms een beetje anders.

Toen ging ik het zelf doen. Op mijn manier. Met hulp van een aanpak die ik op mijn eigen manier inzette. Dit bracht ons zo ontzettend veel. Nu gebeurde het, waar ik jarenlang naar gesmacht had. We ontdekten de handleiding, we konden vooruitgang boeken en er ontstond rust.

Yes!

En hoe fantastisch is het dat hij nu zelfstandig woont, studeert, een baan heeft en volop geniet van al het moois in het leven.

Daar is mijn missie uit voortgekomen.

Autisme in ons gezin heeft ons leven verrijkt met mooie en moeilijke ervaringen, vriendschappen en zelfs dit bedrijf. Autisme heeft mijn hart. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring delen. Door echt capabele coaches op te leiden die weten hoe ze vanuit een positieve insteek vooruitgang kunnen bewerkstellingen. Naar meer rust en betere relaties. Daar ga ik voor.

HET BEDRIJF OMGAAN MET AUTISME

Omgaan met autisme is begonnen onder de naam Autismecoach. Oprichter is Marja Boxhoorn. Door de enorme groei die Autismecoach heeft doorgemaakt hebben wij een opsplitsing gemaakt. Zo is het onderdeel voor partners, ouders en naasten van iemand met autisme Omgaan Met Autisme gaan heten. Vanuit Autismecoach bedienen wij coaches, professionals en bedrijven om effectiever te coachen bij autisme.

Door de toenemende hoeveelheid klanten en daardoor werk, kan Marja het niet meer allemaal alleen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Inmiddels is er een enthousiast team van deskundige mensen om haar heen.

Naast Marja, kun je vanuit Omgaan met autisme ook contact krijgen met onze teamleden of coaches.

WERKWIJZE

Ik deel mijn expertise gratis in mijn blog, geef webinars en deel gratis e-books. Mijn aanbod varieert van mijn boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ zodat je zelf makkelijk en laagdrempelig aan de slag kunt, bied (online) workshop, trainingen en opleidingen.

Onderzoek

Regelmatig doe ik onderzoek onder mijn doelgroep. Zo verscheen in december 2014, naar aanleiding van mijn onderzoek naar de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen met autisme, een artikel van mij in samenwerking met Annelies Spek in het Wetenschappelijk Tijdschrift van Autisme. Recent verscheen het rapport Autisme op de werkvloer naar aanleiding van een onderzoek naar het leidinggeven en leiding krijgen bij autisme.

Achtergrond

Ik heb de opleiding HEAO Management, Economie en Recht afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij de School voor Coaching volgde ik de post-HBO opleiding Coaching voor professionals. Daarnaast volgde ik diverse trainingen op het gebied van autisme en ben gecertificeerd businesscoach.

Boek Meer rust en minder stress bij autisme

In april ’15 is via uitgeverij Hogrefe mijn boek uitgekomen: Meer rust en minder stress bij autisme. Een praktisch stappenplan voor volwassenen met autisme. Het is verkrijgbaar via de reguliere (online) boekhandels.

Samenvatting boek: Mannen en vrouwen met autisme worstelen dagelijks met stress. Ze weten vaak niet waar ze stress aan kunnen herkennen, wat de oorzaken van stress zijn en wat ze kunnen doen om meer rust te ervaren. Meer rust en minder stress bij autisme biedt een praktisch stappenplan. In zeven stappen leer je waar stress vandaan komt, hoe je stress-signalen kunt herkennen en wat je zélf kunt doen om beter met stress om te gaan. Daarnaast worden je volop ideeën en mogelijkheden geboden om meer rust te creëren in je dagelijkse leven. Aan de hand van de praktische oefeningen en opdrachten kun je bovendien zelf aan de slag om datgene wat je gelezen hebt meteen in de praktijk toe te passen.

Met meer rust kun je:

*beter omgaan met je partner, familie, vrienden en collega’s

*beter focussen, waardoor je meer in minder tijd kunt doen

*meer grip op je leven krijgen, in plaats van chaos, onrust en onzekerheid

*je krachtiger en zekerder voelen omdat je weet wat je kunt doen bij overprikkeling.

Bij dit boek hoort een online werkboek met printbare werkbladen van de opdrachten en nog meer tips en ideeën. Het online werkboek is exclusief verkrijgbaar voor lezers via www.rustbijautisme.nl.

CONTACT

Voel jij je aangesproken door de mogelijkheden? Bekijk dan het aanbod op www.omgaanmetautisme.nl/aanbod en neem contact met ons op.