Laatst sprak ik een moeder met een paar pubers met autisme. Ze vertelde me vol enthousiasme dat ze lekker naar de camping gaat in Frankrijk. Ze had speciaal een camping uitgezocht zonder wifi. Heerlijk rustig leek haar dat. Waarop ik vroeg en hoe vinden je kinderen dat?

Wel, dat was nog een probleem, want ze zijn nogal verslaafd. Maar daar kan het niet, dus…

Waarop ik vroeg wat ze dan wel kunnen doen. Tsja, wat dagjes uit enzo, wat wandelen fietsen. Dat wisten ze nog niet precies.

Ik dacht: ‘Ooooh help. Ik zie het al voor me. Hangende pubers rond de tent. Moeders met een boek op schoot en kinderen die ronddrentelen, ruzie gaan maken, lopen te klieren. Moppers. Enfin. Je kent het wel.’  Ik gun haar en haar gezin een fijne vakantie.

In ieder geval meer kans op een gezellige vakantie.

Bekijk onderstaande video voor een paar belangrijke tips over een fijne vakantie met of zonder wifi. 

Wat is jouw beste tip over een fijne vakantie met autisme? Deel het hieronder. Zo kunnen we van elkaar leren.