Veelgestelde vragen

Omdat wij dagelijks ontzettend veel mails krijgen, is het voor ons niet meer mogelijk om iedereen persoonlijk te beantwoorden. Wij hebben de meest ontvangen vragen geclusterd en die vragen beantwoorden we graag hieronder voor je.

Staat jouw vraag hier niet tussen en is een antwoord wel gewenst, dan doen we ons uiterste best om je binnen 2 werkdagen een antwoord te mailen.
Marja & Team Omgaan Met Autisme

Vragen over coaching van (jong)volwassenen met autisme en hun naasten

Ik wil graag een persoonlijke vraag voorleggen, kan dat?

Heb je een persoonlijke vraag over autismecoaching of over het omgaan met een puber, partner, collega, vriend of familielid met autisme? Helaas is het voor ons onmogelijk om in te gaan op jouw persoonlijke situatie of die van anderen. We raden je aan een van onze trainingen te volgen of contact aan te vragen voor een van onze gespecialiseerde Autismecoaches. De meeste trainingen bieden naast uitgebreide en praktische informatie en een besloten community je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Q&A sessies waarbij je contact krijgt met een van onze trainers die jouw vraag kan behandelen en je ook vanuit de groep met gelijkgestemden kunt connecten.

Kan ik jullie bellen om de juiste coach te vinden?

Wij kunnen je daarmee helaas niet verder helpen, hierin spelen wij geen actieve rol. Wij bieden dit platform als service, omdat er veel vraag is naar autismecoaches en we mensen graag de mogelijkheid willen bieden om met één van de autismecoaches in contact te komen. Op deze pagina Vind een coach - Autismecoach zie je de gecertificeerde autismecoaches. Je kunt hier zelf een keuze uit maken en contact leggen voor een oriënterend gesprek.

Coachen jullie ook kinderen tot 16 jaar?

De hulp in de vorm van coaching en trainingen van Autismecoach richt zich op (jong)volwassenen vanaf ongeveer 16 jaar. Voor begeleiding en coaching van kinderen jonger dan 16 kun je bij je eigen huisarts informeren of gebruik maken van een clientondersteuner van Stichting MEE. https://www.mee.nl/clientondersteuning. Zij zijn goed op de hoogte van de sociale kaart in jouw regio.

Hoe werkt een autismecoachtraject en wat zijn de kosten hiervoor?

Een autismecoachtraject begint bij een kennismakingsgesprek waarbij geïnventariseerd wordt waar je tegen aan loopt in het dagelijks leven en daarvoor gecoacht wil worden. De autismecoach doet dan een voorstel voor het coachtraject, hoe dat eruitziet en wat de kosten hiervan zijn. De autismecoaches hebben hun eigen praktijk waarin ze de methode van Autismecoach inzetten. Daarnaast heeft elke coach ook weer eigen specialismes.

De coaches bepalen aan de hand van de vraagstukken wat voor traject zij aanbieden. Ook de tarieven hiervoor wordt door de desbetreffende coach bepaald. Vragen over tarieven, vergoedingen en dergelijk kun je allemaal stellen in het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek. Op deze pagina kun je een autismecoach vinden bij jou in de buurt.

Wordt autismecoaching vergoed?

Autismecoaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn meestal wel goede mogelijkheden om dit uit een persoonsgebonden budget (PGB) te betalen. Bespreek met je autismecoach wat de mogelijkheden zijn hiervoor. Op deze pagina kun je een autismecoach vinden bij jou in de buurt.

Ik wil graag door Marja gecoacht worden, kan dat?

Marja heeft zelf geen lopende praktijk meer. Zij leidt autismecoaches op om in de groeiende vraag naar autismecoaches te voorzien. Daarnaast schrijft zij veel artikelen en ontwikkelt nieuwe trainingen. Je kunt wel in contact komen met een door Marja opgeleide autismecoach. We verwijzen je daarvoor graag naar onze pagina waar je alle autismecoaches in ons netwerk per regio kunt terugvinden: https://www.autismecoach.nl/coaches/. Mocht er geen coach in jouw regio beschikbaar zijn, is het goed om te weten dat een aantal coaches ook online coaching trajecten geven. Je kunt zelf contact opnemen met een coach naar keuze om een afspraak te maken voor een oriënterend vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zijn er ook autismecoaches in België?

Er zijn momenteel een aantal coaches uit België die de Autismecoach Jaaropleiding volgen bij Marja. Zodra zij gecertificeerd zijn zul je de coaches op onze coachpagina vinden.

Vragen over het boek Meer Rust en andere (gratis) producten

Waar kan ik het boek of e-book Meer rust en minder stress bij autisme bestellen?

Het boek is te bestellen via onze site. Klik hier voor meer informatie.

Waar vind ik het wachtwoord voor het gratis online werkboek?

Wat goed dat je het boek Meer rust en minder stress bij autisme van Marja hebt besteld en aan de slag wilt met het online werkboek. Je kunt deze gratis opvragen via www.rustbijautisme.nl De hint naar het wachtwoord voor het aanvragen van het werkboek is het zevende (7e) woord van hoofdstuk 1 in het boek/ e-book.

Ik heb mijn bestelling nog niet binnen, wanneer kan ik die verwachten?

Al onze online producten worden na aanschaf direct en automatisch per e-mail naar je verstuurd. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spam- of reclamefolder of de e-mail daar terecht is gekomen. Ook daar niets gevonden? Stuur ons dan een e-mail naar info@autismecoach.nl met jouw gegevens en de training die je volgt. Dan helpen we je graag verder.

Ik heb een Jaarkalender besteld, wanneer ontvang ik die?

De full-colour papieren jaarkalender 365 Krachtige AutismeTips wordt via de post naar je toegestuurd en kun je binnen 7 dagen verwachten. Mocht je jouw bestelling na deze week nog niet hebben ontvangen stuur ons dan een e-mail naar info@autismecoach.nl met als onderwerp ‘Jaarkalender nog niet ontvangen’. We kijken het dan graag even voor je na.

Ik heb een e-mail ontvangen met de bevestiging van de bestelling, echter daarna niets ontvangen.

Heb je een e-book, kaartjes, online training, mini toolkit, 365 krachtige Autismetips besteld en niets ontvangen? Al onze online producten worden na aanschaf direct per e-mail naar je verstuurd. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spam- en reclamefolder of de e-mail daar terecht is gekomen. Het komt ook voor dat je virusscanner of mailprovider onze e-mail tegenhoudt. Als je geen e-mail van ons ontvangen hebt, stuur ons dan een bericht (info@autismecoach.nl) zodat wij het zo snel mogelijk in orde voor je kunnen maken.

Kan ik een bewijs van deelname krijgen voor de gratis webinars, masterclasses en online trainingen?

Voor de gratis webinars, masterclasses en online trainingen verstrekken wij geen deelnamebewijzen.

Kunnen we een keer iets afspreken om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen of om te weten hoe jij hierover denkt?

Het is voor Marja onmogelijk om op alle aanvragen in te gaan. We bespreken regelmatig de ingekomen aanvragen en nemen dan zelf contact met je op als Marja op je uitnodiging in wil gaan.

Wil je mijn afstudeeronderzoek delen onder jouw lezers?

We zijn natuurlijk heel blij met al het onderzoek wat wordt gedaan. We krijgen alleen bijna dagelijks dit soort verzoeken en kunnen daar helaas niet op ingaan.

Staat je vraag hier niet bij?

Stuur ons dan een e-mail op info@omgaanmetautisme.nl en beschrijf kort en duidelijk waar jouw vraag over gaat. Geef ook aan of het over een dienst of product gaat en om welke. Zo kunnen we je snel verder helpen.