ONTSPANNEN OMGAAN MET AUTISME

Online training voor partners, ouders en collega’s van volwassenen met autisme.

Ontdek hoe je ontspannen omgaat met volwassenen met autisme en samen meer plezier ervaart.

Speciaal webinar aanbod (tijdelijk beschikbaar)

Een mooier en makkelijker leven met je partner of puber met autisme

 • Online training
 • Al door honderden ouders/partners gevolgd
 • 24/7 beschikbaar
 • Praktische tips om van A-Z om te gaan met autisme
 • 1 uur per week
 • Maandelijks live online Q&A
 • Een jaar lang hulp
 

“Voor mij en mijn autismeheld zijn het zoveel waardevolle eye-openers, waardoor wij het nog gezelliger hebben met elkaar en samen gelukkiger kunnen zijn.”

Meedoen met deze online training kan je dit opleveren:

 • Fijnere relatie met je geliefde
 • Autisme herkennen en begrijpen
 • Hoe je tweerichtingsverkeer krijgt
 • Wat je doet voor samen meer plezier
 • Helpen bij stress, boosheid en verdriet
 • Beter voor jezelf zorgen
 • Bespaart je tijd, energie en kopzorgen

 

“De ontspanning is al duidelijk vertienvoudigd. En al zijn er nog steeds ups en downs, we dansen nu samen op het ritme van ons leven in plaats van ertegen te vechten.”

 

De afgelopen 15 jaar heb ik voor mijn gevoel het wiel uitgevonden in het omgaan met autisme. Zowel bij mijn (inmiddels volwassen) kind als mijn klanten met autisme. Ik had het gevoel dat ik op mezelf was aangewezen. Daarom leerde ik met vallen en opstaan wat werkte. Waardoor mijn kind zich heeft ontwikkeld tot een fantastische jongeman met zoveel capaciteiten en mogelijkheden. Ik leerde hoe ik mezelf staande kon houden, ondanks alle angst en onzekerheid. Die moeite wil ik jou besparen. Ik ben nu supertrots op mijn autismeheld, mijn kind, en gun het anderen met autisme ook om zo’n topper in zijn omgeving te hebben. Je hoeft het niet alleen te doen.

Er zijn volop manieren die wel werken

Veel gestelde vragen over deze online training:

Vraag: Hoeveel lessen krijg ik?

Antwoord: Je krijgt elke twee weken per mail een les toegestuurd. Dat zijn er 10. Je bekijkt ze gewoon op het moment dat het jou uitkomt. Het is lekker praktisch en bedoelt om direct in je praktijk toe te passen aan de hand van concrete oefeningen.

Vraag: Hoe lang duurt de online training?

Antwoord: De lessen worden je in een tijdsbestek van 5 maanden toegestuurd per mail, elke twee weken een. Je houdt een jaar lang toegang tot de lessen, zodat je het op je gemak kunt volgen vanuit je eigen huis en als het jou uitkomt.

Vraag: Hoe lang heb ik toegang?

Antwoord: Je krijgt in ieder geval een jaar lang toegang via een besloten leeromgeving. Zo heb je voldoende tijd om de aangereikte kennis, inzichten en opdrachten tot je te nemen en uit te voeren. De werkboeken met oefeningen en tips kun je trouwens straks gewoon downloaden en op je eigen computer opslaan of uitprinten.

Vraag: Ik ben druk met een studie, word het niet te veel?

Antwoord: Of de belasting te hoog voor jou wordt is voor mij moeilijk in te schatten. Wat ik wel weet is dat vooral als je autisme binnen je gezin hebt, het je dagelijkse praktijk is. Als een of twee tips het voor jou al wat lichter en makkelijker kan maken dan houd je meer ruimte in je hoofd over voor je studie, of wat het dan ook maar is. Reken op elke les zo’n 1,5 uur om helemaal door te werken. De uitvoering doe je tussendoor in je dagelijkse praktijk.

Vraag: Ik weet al veel over autisme, gaat het mij wel wat opleveren?

Antwoord: Je kunt nooit genoeg leren over autisme. Ook ik leer nog elke dag bij. Soms volg ik zelf een training waar ik 80% al van weet en dan vind ik het fijn om alles weer eens op een rijtje te krijgen, overzicht te krijgen, nieuwe verbanden en inzichten op te doen, een stuk verdieping te bereiken. En de overige 20% brengt weer inspiratie en mogelijkheden om praktisch mee aan de slag te gaan. De kers op de taart waardoor bepaalde dingen ineens veel makkelijker en sneller gaan.

Vraag: Is het ook geschikt om de omgang met mijn kind van 14 of 16 jaar te verbeteren?

Antwoord: Dit programma is specifiek gericht om de omgang met volwassenen en jongvolwassenen met autisme te verbeteren. Met 14, 15 of 16 jaar hangen ze daar wat tegen aan. Ik weet zeker dat je veel profijt van deze training gaat hebben, nu en ook de rest van je leven. Wellicht dat je in sommige gevallen een vertaling moet maken naar het leeftijdsniveau van jouw kind. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen, juist omdat mensen met autisme zich soms op bepaalde gebieden anders ontwikkelen dan mensen zonder autisme. Waardoor ze op sommige vlakken juist jonger zijn, en andere gebieden verder dan leeftijdsgenoten.

Vraag: Ik wil graag dat mijn partner iets verbetert, kan dat?

Antwoord: Natuurlijk kan dat. Mensen met autisme kunnen zich enorm goed ontwikkelen op veel vlakken. Het coachen op gedragsverandering is vakwerk. Houd er alleen rekening mee dat je jezelf wel kan veranderen, maar een ander niet. Deze online training zal je ongetwijfeld veel eye-openers geven waar jij zelf wat mee kan om de omgang te verbeteren. Meestal is het zo dat als jij op een iets andere manier ergens mee omgaat het effect op de ander ook verandert. De kunst is zelf de juiste aanpak te kiezen die daarop aansluit. In deze training help ik je daar graag mee. Wil je daarnaast ook een autismecoach voor je partner, volwassen kind, vriend of collega stuur me dan even een mail via info@autismecoach.nl met meer info dan breng ik je in contact met een van de gecertificeerd autismecoaches in jouw regio.

Vraag: Is deze training ook geschikt als de ander ook ADD, ADHD, depressie of een andere psychische aandoeningen heeft?

Antwoord: Het is lastig om hier een goed antwoord op te geven, omdat ik de persoon om wie het gaat niet ken. Veel van de tips en mogelijkheden die ik geef zijn veel breder toepasbaar dan alleen voor mensen met autisme. Ze zijn ook heel helpend voor de omgang met mensen met ADHD, depressie etc.. De online training Ontspannen Omgaan Met Autisme geeft je kennis over hoe autisme werkt en wat jij kunt doen om er beter mee om te gaan. Als jij vanuit jouw kennis en ervaringen met degene om wie het gaat een vertaling kunt maken van wat juist wel of niet passend is, rekening houdend met andere problematieken, verwacht ik zelf dat je er inzichten uit kunt halen, waar je nog niet aan gedacht hebt. Of een opfrissing van tips die je al wel eens hebt gehoord maar weer vergeten was.

Nog andere vragen? Stel ze mij gerust!

Geen twijfel meer en doe je mee?

Klik hier om mee te doen en in een keer te betalen.

Klik hier om in 6 maandelijkse termijnen te betalen.

Ik help je graag om ook meer ontspannen om te gaan met je partner, (jong)volwassen kind, vriend of collega met autisme.

Hartelijke groet,

Marja